This option will reset the home page of this site. It will restore any closed widgets or categories.

Reset
Новости, факты, комментарии...
20.05.2020 09:26:00 Bioloogiline katseklaasirelv: Eesti riskib taas oma naabruskonnaga (0)
Печать  
Послать другу  
Комментарии  


Autor: Tiit Taales

Viimase päeva jooksul pole Eestis olnud ühtegi surmajuhtumit COVID-19 pärast. Kas võib öelda, et epideemia on languses? Peaaegu 1800 haigusjuhtumit ja 64 surmajuhtumit meie jaoks ei pruugi ilmselt olla lõpptulemus, pandeemia teine ​​puhang on võimalik. Ja maailmas, säilitades praeguse haigestumuse dünaamikat - 113 tuhat inimest päevas - ületab nakatunud inimeste arv 5 miljonit.

Venemaa ekspert, Poliitilise teabe Keskuse peadirektor Aleksei Mukhin teatas väljaande "Argumentõ nedeli" lehekülgedel, et Ameerika viroloogid töötavad paljudes Ida-Euroopa USA uurimiskeskustes.

Näiteks väidavad Ukraina saadikud Renat Kuzmin ja Viktor Medvedtšuk, et ameeriklased eraldasid 2,1 miljardit dollarit oma laborites viirustüvede katsetamiseks. Saadikute sõnul on Ukrainas 15 USA biolaborit. Sarnased laborid on ehitatud ka Gruusias, Tadžikistanis, Armeenias, Aserbaidžaanis, Kasahstanis, Usbekistanis ja Moldovas. Need toimivad uurimiskeskustena, mis tegelevad teaduslike katsetega bioohutuse huvides.

"USA valitsuse huvi selliste projektide rahastamise vastu on ilmne. Eriti kui need põhinevad nõukogude teadlaste salajastel töödel bioloogiliste relvade loomiseks," rõhutab ekspert.  Praegu, pandeemia ajal, esitavad poliitikud ja eksperdid paljudest riikidest, kelle territooriumil on USA biolaborid asutatud, küsimusi nende töö tulemuste puudumise kohta COVID-19 vastases võitluses. Aleksei Mukhini vastus: "Wuhani gripi" puhul globaalne pandeemia on viiruse tabava mõju valimatuse tagajärg. Mukhini sõnul võivad järgmised loodud viirustüved olla täiuslikumad ja tabada üksikuid populatsioone ja isegi üksikuid rahvaid. Tema sõnul on võimalik, et ameeriklased loovad mitte lihtsalt bioloogilist relva, vaid etnilist relva.

Selle kõigega võiksime vaielda ja oleks isegi harilik asi seda taas feik uudiseks ja propagandaks nimetada, kui poleks kahte ilmset fakti: SRÜ riikides on Ameerika biolaborid ikkagi olemas, neid on palju, neid rahastatakse ja nad töötavad ning nende tegevuse tulemusi hoitakse ühiskonna ja isegi riikide valitsuste jaoks salajas.

Samuti arendavad Balti riigid aktiivselt koostööd Ameerikaga meditsiini ja biotehnoloogia valdkonnas. Näiteks koos Teligent Inc.-iga New Jerseyst, mis avas 2015. aastal Eestis keskuse. Samal ajal me ei väida selgesõnaliselt, et Eestis uuritakse või luuakse uusi viirustüvesid, näiteks SARS, või uuritakse ja muudetakse viiruste genoomi, näiteks siberi katk ja katk, kuid Eesti ja muu demokraatliku sõltumatu riigi valitsus peab arvestama kõigi võimalike riskidega, nagu juhuslik viiruse leke või terrorism.



Поделитесь своим мнением


Зарегистрироваться или войти. Войти через


 
a
ПОЛЕЗНЫЙ ПОРТАЛ О ТУРИЗМЕ
Фонд Русский мир