This option will reset the home page of this site. It will restore any closed widgets or categories.

Reset
Новости, факты, комментарии...
03.06.2014 13:36:04 Kohtumised kirjanik Sergei Šargunoviga klubis Impressum toimuvad 9. ja 10. juunil (0)
Печать  
Послать другу  
Комментарии  


Kohtumised kirjanik Sergei Šargunoviga klubis Impressum toimuvad 9. ja 10. juunilRahvusvaheline meediaklubi Impressum kiirustab oma arvukatele sõpradele teatama, et mai lõpus ära jäänud avalikud kohtumised tuntud vene kirjaniku ja publitsisti Sergei Šargunoviga toimuvad hoolimata kõigist ürituse korraldamisega tekkinud raskustest.  Avalik kohtumine Tallinnas leiab aset 9. juunil ja Tartus 10. juunil.

Ürituste edasilükkumise põhjustest on klubi Impressum juba teada andnud. Sergei Šargunov ei saanud ettenähtud ajal Eestisse sõita ekstraordinaarsel põhjusel. Mai lõpus viibis ta ajakirjanikuna töölähetusel Donetskis. Samal ajal käisid linnas verised lahingud, mis tõid kaasa arvukalt inimohvreid. Ukraina sõjalennuvägi pommitas Donetski lennuvälja, mille tulemusena see suleti. Rongid ei käinud. Sellest, milliste raskusega Sergei ümber piiratud Donetskist välja pääses, lubas ta rääkida kohtumistel klubis Impressum.

Tahame meenutada, et klubi Impressum külaline kuulub kolmekümneaastaste venemaalaste põlvkonda, kes praegu hakkab avaldama väga tõsist mõju ühiskondlikule arvamusele ja oma kaasmaalaste kodanikuteadvusele. Ta on sündinud 1980. aastal Moskvas tuntud preestri, vaimuliku akadeemia õppejõu Aleksandr Šargunovi peres. 2002. aastal lõpetas Moskva Riikliku Ülikooli rahvusvahelise ajakirjanduse erialal. Juba üliõpilasena hakkas tegelema kirjanduse ja poliitikaga. Töötas riigiduuma 1993. aasta sügise sündmuste uurimise komisjonis. 21aastasena sai debüüdipreemia jutustuse „Malõš nakazan“ eest, oma preemiaraha kandis aga üle toona vangis istunud Eduard Limonovi advokaatidele.

Sergei Šargunovil on soliidne ajakirjanikutöö kogemuste pagas. Ta alustas Novaja Gazeta uurimisosakonna erikorrespondendina tuntud ajakirjaniku Juri Štšekotšihhini juures. Hiljem oli Nezavissimaja Gazeta kolumnist, töötas raadiojaamades Kommersant FM ja Finam FM. 2012. aasta 1. juulist on ta portaali Svobodnaja Pressa peatoimetaja. Muide, Svobodnaja Pressa tegevtoimetaja on kirjanik Zahhar Prilepin, kes möödunud aasta lõpus oli klubi Impressum külaline. Sergei Šargunovil on ilmunud üle poolesaja raamatu, mõned neist on tõlgitud itaalia, inglise ja prantsuse keelde. Ta on viie Venemaa ja ühe Itaalia kirjanduspreemia laureaat.

Tartus ja Tallinnas toimuvate avalike kohtumiste teema on sõnastatud nii: „Vabadusest ja vastutustest: elus, poliitikas, pressis“. Klubi Impressum külaline loodab, et suhtlemisel eesti publikuga tulevad arutusele praeguse aja kõige aktuaalsemad küsimused – kuidas meil selles maailmas elu kulgeb, millega ähvardab Euroopat ja Venemaad Ukraina konflikti lahendamatus, kui palju peab sõnavabadus tänapäeval olema seotud vastutusega ning lõpuks, mis toimub meie peadega, kui uue geopoliitilise vastasseisu külmad tuuled on uuesti hakanud planeedi kohal puhuma.

Üritusele on oodatud ajakirjanikud, majandustegelased, politoloogid, kõrgkoolide õppejõud ja üliõpilased, ühiskonnategelased. Avalik kohtumine Sergei Šargunoviga Tallinnas toimub 9. juunil kell 17 hotelli Meriton Grand Conference & SPA konverentsisaalis. Tartus toimub üritus 10. juunil kell 17 klubis STIMULA (Jaama 76).

Mõlemad üritused on tasuta, kuid osaleda soovijad peavad end kindlasti eelnevalt registreerima e-posti aadressil info@impressum-club.eu. Tartu kohtumisel osalejad saavad end registreerida ka telefonil (+372) 5541984.

Osalejad võivad eelnevalt esitada Sergei Šargunovile.

Esitage oma küsimus



Поделитесь своим мнением


Зарегистрироваться или войти. Войти через


 
a
ПОЛЕЗНЫЙ ПОРТАЛ О ТУРИЗМЕ
Фонд Русский мир