This option will reset the home page of this site. It will restore any closed widgets or categories.

Reset
Новости, факты, комментарии...
13.05.2014 15:57:38 Klubis Impressum esineb vene kirjanik ja publitsist Sergei Šargunov (0)
Печать  
Послать другу  
Комментарии  


Sergei ŠargunovRahvusvahelise meediaklubi külaline esineb mai lõpus kahes Eesti linnas – Tartus ja Tallinnas. Ta kuulub kolmekümneaastaste venemaalaste põlvkonda, kes praegu hakkab avaldama väga tõsist mõju ühiskondlikule arvamusele ja oma kaasmaalaste kodanikuteadvusele. Need on inimesed, kes on noorusaastatest saati imanud endasse vabaduse vaimu, kuid kes ei lähe pehmete liberaalsete väärtuste liimile.

Na on hästi haritud, palju maailmas ringi sõitnud, kuid ei vaheta oma riiki mitte mingite meretaguste vabaduste vastu. Nad on üle elanud mitmeid katsumusi, tehes karjääri teaduses, kirjanduses, äris ja poliitikas, mistõttu oskavad saavutatut hinnata.

Sergei Šargunov on selle juba olemasoleva ja igati eduka põlvkonna ere esindaja. Ta on sündinud 1980. aastal Moskvas tuntud preestri, vaimuliku akadeemia õppejõu Aleksandr Šargunovi peres. 2002. aastal lõpetas Moskva Riikliku Ülikooli rahvusvahelise ajakirjanduse erialal. Juba üliõpilasena hakkas tegelema kirjanduse ja poliitikaga. Töötas riigiduuma 1993. aasta sügise sündmuste uurimise komisjonis. 21aastasena sai debüüdipreemia jutustuse „Malõš nakazan“ eest, oma preemiaraha kandis aga üle toona vangis istunud Eduard Limonovi advokaatidele.

Klubi Impressum külalisel on soliidne ajakirjanikutöö kogemuste pagas: Novaja Gazeta uurimisosakonna erikorrespondent, Nezavissimaja Gazeta kolumnist, töö raadiojaamades Kommersant FM ja Finam FM. 2012. aasta 1. juulist on ta portaali Svobodnaja Pressa peatoimetaja. Muide, Svobodnaja Pressa tegevtoimetaja on kirjanik Zahhar Prilepin, kes möödunud aasta lõpus oli klubi Impressum külaline. Sergei Šargunovil on ilmunud üle poolesaja raamatu, mõned neist on tõlgitud itaalia, inglise ja prantsuse keelde. Ta on viie Venemaa ja ühe Itaalia kirjanduspreemia laureaat.

Seesmiselt sõltumatu inimesena on Šargunov harjunud suhtlema võrdsena võimuga, mis viimasele, tuleb tunnistada, alati ei meeldi. 2004. aastal, nn hüvede kaotamise ajal, lõi ta protestiliikumise „Hurraa!“ ja osales tänavaaktsioonidel. 2007. aasta riigiduuma valimistel kuulus kolme partei liitumisel tekkinud erakonda Õiglane Venemaa, kuid vähem kui kuu aja pärast arvati sealt välja, nagu ta ise arvab, ebalojaalsete väljaütlemiste pärast võimu aadressil.

Tartus ja Tallinnas toimuvate avalike kohtumiste teema on sõnastatud nii: „Vabadusest ja vastutustest: elus, poliitikas, pressis“. Klubi Impressum külaline loodab, et suhtlemisel eesti publikuga tulevad arutusele praeguse aja kõige aktuaalsemad küsimused – kuidas meil selles maailmas elu kulgeb, millega ähvardab Euroopat ja Venemaad Ukraina konflikti lahendamatus, kui palju peab sõnavabadus tänapäeval olema seotud vastutusega ning lõpuks, mis toimub meie peadega, kui uue geopoliitilise vastasseisu külmad tuuled on uuesti hakanud planeedi kohal puhuma.

Üritusele on oodatud ajakirjanikud, majandustegelased, politoloogid, kõrgkoolide õppejõud ja üliõpilased, ühiskonnategelased. Avalik kohtumine Tartus toimub 29. mail kell 17 Tartu ülikooli raamatukogu konverentsisaalis. Tallinnas toimub üritus 30. mail kell 17 hotelli Meriton Grand Conference & SPA konverentsisaalis.

Mõlemad üritused on tasuta, kuid osaleda soovijad peavad end kindlasti eelnevalt registreerima e-posti aadressil info@impressum-club.eu. Tartu kohtumisel osalejad saavad end registreerida ka telefonil (+372) 5541984.

Osalejad võivad eelnevalt esitada Sergei Šargunovile.

Esitage oma küsimus



Поделитесь своим мнением


Зарегистрироваться или войти. Войти через


 
a
ПОЛЕЗНЫЙ ПОРТАЛ О ТУРИЗМЕ
Фонд Русский мир