This option will reset the home page of this site. It will restore any closed widgets or categories.

Reset
Новости, факты, комментарии...
04.03.2014 11:14:03 Impressumis esineb vene teleajakirjanik Konstantin Sjomin (0)
Печать  
Послать другу  
Комментарии  


Impressumis esineb vene teleajakirjanik Konstantin SjominRahvusvahelise meediaklubi Impressum kutsel tuleb märtsis Eestisse tuntud vene ajakirjanik, telesaatejuht ja kanali Rossija poliitiline vaatleja Konstantin Sjomin. Ta viib läbi kaks avalikku kohtumist – Tallinnas ja Tartus –, kus ta räägib oma isiklikust ajakirjanduslikust vaatest keerulistele geopoliitilistele protsessidele tänapäeva maailmas, samuti sellest, kes nende taga seisab ja kuidas neid kajastavad maailma meediaväljaanded. Avaliku kohtumise teema ongi nii sõnastatud: „Reaalne geopoliitika läbi ajakirjaniku silmade“.

Konstantin Sjomin on üks neid vene teleajakirjanike noorema põlvkonna esindajaid, kes on kindlalt hõivanud suurtes föderaalsetes telekanalites juhtiva positsiooni. Ta on sündinud 1980. aastal Jekaterinburgis (toonases Sverdlovskis). Alustas tööd kohalikus televisioonis, kuhu tuli juba 16aastase koolipoisina. 2000. aastal sai telekanalis RTR programmi Vesti korrespondendiks. Kolm aastat (2004-2007) töötas USAs New Yorgis VGTTRK korrespondendipunkti juhina. 2007. aasta aprillis debüteeris föderaalse väljaande Vesti saatejuhi rollis. Ta lõpetas 2001. aastal Uurali riikliku ülikooli ajakirjandusteaduskonna ja 2012. aastal New Yorgi ülikooli dokumentalistika teaduskonna magistrantuuri.

Konstantin Sjomini teleloomingut iseloomustab püüd näha meedia poolt fikseeritud igapäevaste sündmuste jada taga meie maailma arengu globaalseid tendentse, nende sisemisi vastuolusid. Ta tegutseb edukalt analüütilise teleajakirjanduse žanris ja on teinud mitu dokumentaalfilmi, nende hulgas „Headuse impeerium“, „Ema Ameerika“, „Ukraina“, „Reetmise biokeemia“. Mitu Konstantin Sjomini USAs vändatud filmi on saanud lääne publiku kõrge hinnangu. Tema film „Don't Cry For Your Hair“ pälvis Kreeka dokumentaalfilmide festivalil eripreemia. Sjomini osavõtul tehtud lühifilm „Of Vision“ sai rahvusvahelise dokumentaalfilmide festivali „Hot Docs“ raames toimunud festivali „Doc Challenge“ viis kõrgeimat autasu. 2013. aastal oli ta USA Emmy teleauhinna peapreemia nominent.

Eestis lubab klubi Impressum külaline näidata uurimuslikku dokumentaalfilmi „Planeet Paabel. Suure majanduslanguse kroonikad“. See 2013. aastal valminud film on objektiivne jutustus maailma majandust, poliitikat ja kultuuri tabanud kriisidest. Filmivõtete ajal külastas Konstantin ligi 15 riiki, püüdes vaadata uuritavat probleemi majandusteadlaste, ajaloolaste, ajakirjanike silmade läbi. Samuti huvitas teda, kuidas näevad toimuvat eri maade tavalised elanikud – töötavad ja töötud inimesed, riigiteenistujad ja ettevõtjad, mehed ja naised. Sisuliselt on see film globaliseerumise kriisi seaduspärasusest. Klubi Impressum külaline loodab, et see teema saab Tallinnas ja Tartus toimuvatel avalikel kohtumisel arutelu objektiks.

Üritusele on oodatud ajakirjanikud, majandusteadlased, politoloogid, kõrgkoolide õppejõud ja üliõpilased ning ühiskonnategelased.

Kohtumine Konstantin Sjominiga Tartus toimub 20. märtsil kell 17 klubis STIMULA (Jaama 76). Tallinnas toimub üritus 21. märtsil kell 17 hotelli Radisson Blu Hotel Olümpia teisel korrusel konverentsikeskuses.

Mõlemale üritusele pääseb tasuta, kuid osaleda soovijad peavad end tingimata eelnevalt registreerima e-posti aadressil info@impressum-club.eu. Tartu kohtumisest osavõtjad saavad end registreerida ka tel (+372) 554 1984.

Osalejad võivad eelnevalt esitada Konstantin Sjominile: Esitage oma küsimus



Поделитесь своим мнением


Зарегистрироваться или войти. Войти через


 
a
ПОЛЕЗНЫЙ ПОРТАЛ О ТУРИЗМЕ
Фонд Русский мир