This option will reset the home page of this site. It will restore any closed widgets or categories.

Reset
Новости, факты, комментарии...
12.01.2014 13:04:26 Klubis Impressum räägitakse tänapäeva teleajakirjandusest (0)
Печать  
Послать другу  
Комментарии  


Klubis Impressum räägitakse tänapäeva teleajakirjandusestJaanuaris külastab klubi Impressum tuntud vene teleajakirjanik, telerežissöör ja saatejuht Aleksei Samoletov. Tal on suur teletöö kogemuste pagas. Enamjaolt on ta vahendanud uudiseid maailma „tulipunktidest“ – Tadžikistanist, Afganistanist, Abhaasiast, Gruusiast, Inguššiast, Põhja-Osseetiast, Dagestanist, Tšetšeeniast, Kolumbiast. Avaliku kohtumise teema „Maailm piiril: kaadris ja kaadri taga“ on ajendatud külalise elukutsest.

Aleksei Samoletov on sündinud 1963. aastal Novosibirskis. Ajakirjanduses tegutseb 1989. aastast. Enne seda oli ta teatrinäitleja ja lavastaja. 1993-2005 oli ülevenemaalise riikliku tele- ja raadioringhäälingu programmi „Vesti“ korrespondent, toimetaja ja produtsent. Programmi „Мир на грани“ („Maailm piiril“) autor ja saatejuht. Viimase tarvis on Samoletov teinud ligi sada dokumentaalfilmi.

Teleajakirjanduses ei huvita Aleksei Samoletovit mitte üksnes sündmuste väline külg, vaid ka see, kuidas inimesed ekstreemsetes või dramaatilistes tingimustes käituvad. Miks ühed näitavad üles kõlbeliselt häid ja isegi kangelaslikke omadusi, olles valmis eneseohverduseks, teised aga, vastupidi, muutuvad ükskõikseks ja araks? Ilmselt ongi piir, mis eristab head kurjast, vastastikust väljaaitamist reeturlikkusest, alatust kaastundest, tänapäeva maailma peamine eralduspiir. Ja päevast päeva kroonikakaadreid filmivale ajakirjanikule on tähtis teada, kumba on meie elus rohkem – esimest või teist.

Just sellel teemal kavatseb Aleksei Samoletov Tallinnas kõnelda. Ja tal on, millest jutustada. Televisioonis töötatud aja jooksul on ta üles võtnud üle 10 000 telesüžee, sattunud erisugustesse, vahel ka ohtlikesse olukordadesse. Ta pole teletöö eest asjata pälvinud rohkeid preemiaid ja auhindu.

„Ma ei luba endale kunagi valetamist. Arstid tõotavad ametisse vannutamisel mitte kellelegi kurja teha. Ka ajakirjanikele on see esimene käsk,“ ütleb Aleksei Samoletov. Jaanuari lõpus toimuval kohtumisel saavad klubi Impressum külalised oma kõrvaga kuulda, kuidas külaline seda käsku täidab. Ta lubas kaasa võtta ühe oma dokumentaalfilmi ja seda kohtumisel osalejatele näidata.

Veel saavad üritusest osavõtjad teada, et Samoletov on televisiooniga olnud seotud peaaegu kogu elu. Esimest korda sattus ta teleekraanile 4aastaselt. Novosibirski televisioonis oli käibel isegi nali: „Samoletov toodi 4aastaselt televisiooni, aga unustati ära viia.“ Muide, Aleksei Samoletov on abielus mitte vähem tuntud ja eduka teleajakirjaniku, programmi „Voskresnoje Vremja“ saatejuhi Irada Zeinalovaga.

Kohtumine tõotab kujuneda huvitavaks ja harivaks. Üritus toimib 27. jaanuaril kell 17 Meriton Grand Conference & SPA konverentsisaalis. Oodatud on ajakirjanikud, teletöötajad, dokumentaalfilmide režissöörid ja produtsendid, kõrgkoolide ajakirjandusosakondade õppejõud ja üliõpilased ning muidugi televaatajad, kes on Aleksei Samoletovit korduvalt näinud teleekraanil, ent nüüd saavad temaga vahetult suhelda.

Üritusele pääseb tasuta. Osaleda soovijad peavad end eelnevalt registreerima e-posti aadressil info@impressum-club.eu.

Kohtumisel osalejad saavad Aleksei Samoletovile esitada küsimusi kulbi Impressum kodulehel.

Esitage oma küsimus



Поделитесь своим мнением


Зарегистрироваться или войти. Войти через


 
a
ПОЛЕЗНЫЙ ПОРТАЛ О ТУРИЗМЕ
Фонд Русский мир