This option will reset the home page of this site. It will restore any closed widgets or categories.

Reset
Новости, факты, комментарии...
15.11.2013 13:21:08 Tallinnas esineb klubis Impressum Zahhar Prilepin (0)
Печать  
Послать другу  
Комментарии  


Tallinnas esineb klubis Impressum Zahhar PrilepinJõulude ja uusaasta eel otsustas rahvusvaheline meediaklubi Impressum teha pealinna publikule kingituse ning kutsus Tallinna tuntud vene kirjaniku, ajakirjaniku, filoloogi, poliitiku, ärimehe, näitleja ja isegi muusiku Zahhar Prilepini.

Eelöeldule tuleb lisada, et klubi Impressum külaline on väga temperamente ja karismaatiline inimene. Seetõttu on kohtumise teema sõnastatud väljakutsuvalt: „Kirjutan selleks, et üldsust ärevile ajada.“.

Tuleb tunnistada, et Zahhar Prilepinil tuleb see hästi välja. Tema raamatud ja publitsistika tekitavad vene ühiskonnas ägedaid vaidlusi. Osa inimesi toetab teda piiritult, teised sõimavad halastamatult ja nimetavad teda kirjanduslikuks provokaatoriks. Üks on aga kindel: Prilepini sõna ei jäta kedagi ükskõikseks. Ta ajab tõepoolest üldsuse ärevile.

Zahhar Prilepin on oma 38 eluaasta jooksul palju näinud ja palju oma nahal tunda saanud. Ta kasvas Kesk-Venemaal Rjazani oblastis Iljinka külas õpetaja ja meditsiiniõe pojana. Tööle asus 16aastaselt. Ta lõpetas Lobatševski-nimelise Nižni Novgorodi riikliku ülikooli filoloogiateaduskonna ja avaliku poliitika kooli. Ent ta on läbi teinud ka oma eluülikooli – töötanud juhutöölise ja turvamehena, olnud OMONi üksuse komandör, aastatel 1996-1999 osales Tšetšeenia sõjas.

Sissepääsuloaks suurde kirjandusse sai Zahhar Prilepinile ajakirjandus. Kirjutava ajakirjaniku ja toimetajana jõudis ta töötada paljudes väljaannetes. Tema esikromaan „Hälbiv“ nägi ilmavalgust 2004. aastal. Hiljem on Zahhar Prilepin tunnistanud, et hakkas seda romaani kirjutama, kui taipas, et „raiskab elu eimillegi peale“. Sellest ajast saati on ilmunud juba 10 tema raamatut, millest igaüks on Venemaa üldsust omamoodi erutanud. Ta on pälvinud umbes 15 kirjandusauhinda, nende seas on sellised prestiižsed auhinnad nagu Lev Tolstoi nimeline „Jasnaja Poljana“, Venemaa kirjandusauhind „Vene Booker“ (2011), ülehiinaline rahvusvaheline kirjanduspreemia „2006. aasta parim välismaine raamat“ jt.

Mitmekülgsete huvide ja harrastustega inimesena jõuab Zahhar Prilepin end proovile panna mitmesugustes, vahel täiesti ebatavalistes valdkondades. Näiteks on ta esinenud räpparina ansamblis 25/17. 2011. aastal moodustas oma ansambli Elefantik, mis andis välja debüütalbumi „Aastaajad“.

2012. aastal osales Prilepin näitlejana korraga kahes filmis – seriaalis „Inspektor Kuper“ ja Aleksei Utšiteli peatselt kinolinale jõudvas filmis. Režissöör Utšitel ütles pärast filmi valmimist, et Prilepin demonstreeris võtteplatsil „erakordset komöödianäitleja annet.“ Ja lisas: „Ma olin rabatud!“

Niisiis, detsembrikuine kohtumine klubis Impressum tõotab kujuneda huvitavaks, mõneti isegi ebatavaliseks. Ürituse korraldamisest võtab osa OÜ Vene Raamat, kes alustas hiljaaegu tegevust ajalehe Komsomolskaja Pravda-Baltija juures.

Kohtumine Zahhar Prilepiniga toimub 4. detsembril kell 17 hotelli Meriton Grand Conference & SPA konverentsisaalis. Oodatud on ajakirjanikud, kirjanikud, kirjastajad, filoloogiateaduskondade tudengid ja õppejõud ning muidugi Zahhar Prilepini loomingu austajad.

Üritus on tasuta, kuid osaleda soovijatel tuleb end kindlasti eelnevalt registreerida e-posti aadressil info@impressum-club.eu

Kohtumisest osavõtjad saavad Zahhar Prilepinile esitada küsimusi.

Esitage oma küsimus



Поделитесь своим мнением


Зарегистрироваться или войти. Войти через


 
a
ПОЛЕЗНЫЙ ПОРТАЛ О ТУРИЗМЕ
Фонд Русский мир