This option will reset the home page of this site. It will restore any closed widgets or categories.

Reset
Новости, факты, комментарии...
23.10.2013 14:16:30 Juhtiv «Golos Rossii» ajakirjanik esineb klubis «Impressum» (0)
Печать  
Послать другу  
Комментарии  


Juhtiv «Golos Rossii» ajakirjanik esineb klubis «Impressum»Novembris on rahvusvahelise meediaklubi «Impressum» külaliseks kuulus Venemaa raadioajakirjanik, publitsist, bloggeri kirjanik ja raadiojaama «Golos Rossii» vene talituse eriprojektide juht – Armen Gasparjan. Avaliku kohtumise teemaks on: «Reaalne ajalugu: faktid poliitiliste müütide vastu».

Armen Gasparjani publitsistika loominguga on hästi tuttavad Eesti pealinna elanikud, kes kuulavad tihti tema raadiosaateid kohaliku EuroFM raadiokanali transleerimisel.  Erilist huvi Eestis, nagu ka teistes välisriikides, kutsuvad esile sellised klubi «Impressum» külalise osalusega ettevalmistatud saated, nagu «Eksituste teooria», «Sõjamüüdid», «Paralleelid» ja teised.

Armen Gasparjan sündis ja õppis Moskvas. 1996-l aastal lõpetas ta M. Lomonossovi nimelise Moskva Riikliku Ülikooli ajakirjandusteaduskonna. Enne, kui ta astus «Golosa Rissii» toimetuse eesotsa, töötas ta sellistes raadiojaamades nagu – «Junost» ja «Majak».  Dramaatiliste minevikumomentide ajaloolised kokkupõrked on tema armastatuim teema, millest ta räägib tihtipeale eetris kuulsate teadlaste, publitsiste ning teiste uurijatega. Kusjuures teeb ta seda äärmiselt andekalt, teavitades raadiokuulajaid massist vähetuntud ja ootamatutest faktidest.

Tema saateid kuulatakse tähelepanelikult Ukrainas, Baltimaades, USA-s ja Saksamaal, Rootsis ja Austraalias. «»Golosa Rossii» auditooriumiks on inimesed, kes räägivad vene keeles, kes unustavad rääkida ja mõelda vene keeles. Peale selle on see raadio nende jaoks, kes pole Venemaa suhtes ükskõikne, kes tahab sellest riigist aru saada ning teada saada uudistest esmaallikatest», - räägib Armen Gasparjan raadiojaama kohta, kus ta töötab ning mis annab eetrisse saateid alates 1929-st aastast.

Seejuures näitavad «Golosa Rossii» kuulaja erilist huvi üles ajalooliste saadete vastu, kus muuhulgas antakse objektiivseid hinnanguid kõiksugu mineviku müütidele,  mis olid sündinud hulgaliselt viimase kahe postnõukogude aastakümne jooksul uute iseseisvate riikide poliitikute vaimuviljast. Näiteks on Armen Gasparjan täiesti hämmeldunud kui puutub Baltimaades kokku endiste «eseslaste» kangelaslikustamise katsetega, nimetades neid «vabadusvõitlejateks».   «Ma ei mõista inimesi, kes on valmis astuma ühte ritta luuseritega, kes kaotasid sõja, ühte ritta sõja kurjategijatega», - räägib ta.

Armen Gasparjan on Venemaa Sõjaajaloo Ühingu Kesknõukogu liige. Hiljuti sai tema programm, «Eksituste teooria», prestiižika rahvusliku «Radiomania»  preemia osaliseks.  2012-l aastal ilmus välja A. Gasparjani raamat – «Suure Isamaasõja tundmatud leheküljed».  Samuti kutsub klubi «Impressum» külalise keskendunud tähelepanu esile «valgete» liikumise ajalugu. 2012-l aastal ilmus välja A. Gasparjani raamat – «Kindral Skoblin. Nõukogude luure legend», mis on pühendatud korniilovlasest kindralile. Antud ajal jätkab autor tööd teise osa kallal.

Avalik kohtumine Armen Gasparjaniga toimub 11. novembril «Meriton Grand Conference & SPA» hotelli konverentsisaalis algusega kell 17:00. Üritusele on kutsutud osalema ajakirjanikke, kõrgkoolide tudengeid ja õppejõudu, ajaloolasi, politolooge, raadio-,  televisiooni- ja kultuuritegelasi  ning ühiskondlike organisatsioonide esindajaid.  Sissepääs kohtumisele on vaba kohustusliku eelregistreerimisega telefonil +372 53099045 (tööpäevadel alates kella 10:00 kuni 18:00). Samuti võib registreeruda e-mailil info@impressum-club.eu.

Avaliku kohtumise osalejad võivad eelnevalt esitada küsimusi Armen Gasparjanile.

Esitage oma küsimus



Поделитесь своим мнением


Зарегистрироваться или войти. Войти через


 
a
ПОЛЕЗНЫЙ ПОРТАЛ О ТУРИЗМЕ
Фонд Русский мир