This option will reset the home page of this site. It will restore any closed widgets or categories.

Reset
Новости, факты, комментарии...
18.10.2013 07:56:17 «Impressum»: Heade tegude teatejooks (0)
Печать  
Послать другу  
Комментарии  


Kahekümne õppeasutuse esindajad on saanud kingitused aktsiooni, „Kultuuririkkused Eesti koolidele!“, raames.

Oleks pidanud nägema õpetajate silmi, kes kogunesid 2013 aasta 10 oktoobril  Tallinna ühe vanima ehitise, Raekoja platsil asuva kuulsa Hopneri maja, võlvide alla, kui nad nägid, millised kingitused valmistas klubi „Impressum“ koolidele ette. Kogunenud pedagoogide silmist võis välja lugeda imestust, rõõmu ja vaimustust.

Kingitused olid tõepoolest suursugused ja soovitud, sest praeguse finantseerimissüsteemi juures ei saa paljud Eesti koolid endale lubada isegi mõningaid kvaliteetseid kunsti-, muusika- ja poeesiaalaseid raamatuid. Siin aga on terved kollektsioonid: „Suurkunstnikud“ - 100 albumit, „Suurpoeedid“ - 40 kogumikku, „Suurmuuseumid“ - 30 köidet, „Suurheliloojad“ – 30 raamatut. Kingituste üleandmine sidustati hiljuti möödunud õpetajate päevaga.

Heategevuskingituste üleandmise tseremoonia avamisel märkis „Komsomolskaja pravda“ – Baltija“ peatoimetaja, ja rahvusvahelise meediaklubi „Impressum“ juhatuse liige, Igor Teterin ära, et õpetaja ja ajakirjaniku elukutsed on mingil määral sarnased. Ajakirjanike ja õpetajate relvaks on sõna, mis võib inimhingedes vastu kajada nii tänuga kui ka ükskõiksusega. Klubi „Impressum“ viib läbi oma heategevusaktsiooni, et Eestis oleks vähem ükskõikseid inimesi, et riigi elanike uus põlvkond, olenemata rahvusest, ehitaks omavahelisi suhteid üles kultuuri ja humanitaarväärtuste baasil, mis on kogutud inimkonna poolt paljude sajandite jooksul.

Oma sissejuhatuskõnes rõhutas Igor Teterin, et aktsioon, „Kultuuririkkused Eesti koolidele!“, sai võimalikuks tänu „Russki mir“ fondi ja ajalehele „Komsomolskaja pravda“ sponsorlustoetusele. Aga kingituste üleandmise tseremoonia selle aktsiooni raames, oli organiseeritud Tallinna kesklinna vanema, Mihhail Korbi, toetusel.

Seejärel anti kahekümne õppeasutuse esindajatele üle sertifikaadid unikaalsete raamatukollektsioonide, mis on väljastatud ajalehe „Komsomolskaja pravda“ poolt, kättesaamiseks.  Nende seas polnud mitte ainult Tallinna koolid, vaid ka teiste Eesti linnade õppeasutused - Valga Vene Gümnaasium, Tartu Vene Lütseum, Paldiski Vene Põhikool  ja Tapa Vene Gümnaasium.

Kohtumine lõppes ühise teejoomisega, kus raamatute üleandmisele nomineeritud koolide esindajad tänasid klubi „Impressum“-it õppeasutuste vaimse ja intellektuaalse toetuse eest. Samuti ütlesid nad välja oma ideid ja ettepanekuid – kuidas teha nii, et klubi „Impressum“ initsiatiiv leiaks jätkamist heade tegude teatejooksu kujul, mis on suunatud kohalike koolide abistamisele, teiste Eesti ühiskondlike organisatsioonide ja fondide poolt.

Foto: Julija Kalinina. Video: Oleg Besedin.



Поделитесь своим мнением


Зарегистрироваться или войти. Войти через


 
a
ПОЛЕЗНЫЙ ПОРТАЛ О ТУРИЗМЕ
Фонд Русский мир