This option will reset the home page of this site. It will restore any closed widgets or categories.

Reset
Новости, факты, комментарии...
09.11.2012 08:59:21 Surve vene kooli aktivistidele tugevneb. Eesti Vabariigi Põhiseaduse põhimõtteid tallatakse jalge alla (0)
Печать  
Послать другу  
Комментарии  


Vene Kool Eestis Tallinna Kesklinna Vene Gümnaasiumi hoolekogu esimehe asetäitjale, mittetulundusühingu „Vene Kool Eestis“ vastutavale sekretärile Alissa Blintsovale tehti tööandja poolt esmaspäeval, 5.novembril „ettepanek“ töölepingu lõpetamiseks „poolte kokkuleppel“.

Nagu varem teatati, esitas politsei Haridus- ja Teadusministeeriumi ametnike kaebuse alusel Tallinna Kesklinna Vene Gümnaasiumi hoolekogu esindajatele süüdistuse, mille kohaselt hoolekogu liikmed justnagu vormistasid „ebakorrektselt“ taotlused vene keele säilitamiseks gümnaasiumi põhilise õppekeelena. Alissa Blintsovat tuntakse ühiskonnas kui haridussfääris põhiseaduslike õiguste kinnipidamise pooldajat, sealhulgas ka õppekeele vaba valiku küsimuses, nii nagu seda näevad ette Eesti Vabariigi Põhiseaduse § 37 sätted.

Alissa Blintsova töötab pedagoogina ning õpetab eesti keelt kinnipidamiskohtades. Alissa Blintsova sai 5.novembril vanglasse sisenemise keelu. Statistiliste andmete kohaselt on enamus kinnipeetuid meie riigis venekeelsed inimesed, kes ei valda „nõutaval määral“ eesti keelt. Asjaolu, et kinnipidamiskohtades viibivad enamjaolt venekeelsed kinnipeetavad, see tähendab keeleliste ning etniliste vähemuste esindajad, kujutab endast üht diskrimineerimise indikaatoritest.

Sageli juhtub nii, et võimud seostavad propagandistlikel eesmärkidel venekeelse kogukonna diskrimineerimise probleemi riigikeele ebapiisava valdamisega. Kui lähtuda võimude loogikast, siis Alissa Blintsova, kes õpetas kinnipeetevatele eesti keelt, andis oma jõukohase panuse keelevähemuste diskrimineerimise ületamisesse, kuid tänusõnade ning toetuse avaldamise asemel järgnes hoopiski katse Alissa Blintsova töölt kõrvaldada.

Mittetulundusühing „Vene Kool Eestis“ leiab, et antud juhul on tegu varjamatu ning kisendava jälitamisega, kus Alissa Blintsovat kiusatakse taga tema veendumuste eest, mis iseenesest on juba Eesti Vabariigi Põhiseaduse § 12 sätete jäme rikkumine. Nimetatud säte kõlab järgmiselt: „Kõik on seaduse ees võrdsed. Kedagi ei tohi diskrimineerida rahvuse, rassi, nahavärvuse, soo, keele, päritolu, usutunnistuse, poliitiliste või muude veendumuste, samuti varalise ja sotsiaalse seisundi või muude asjaolude tõttu“.

Vene Kool Eestis

venetuum.info

Venetuum.info: Vene vaade Eestimaale.

Täna, 12/3/2012, avatakse veebileht venetuum.info. See on unikaalne infolallikas, mis pakub vaadet Eestimaale mis on Teie omast tõenäoliselt erinev, ja selle lugemiseks piisab vaid eesti keele oskust.

Jälgides jätkuvat silmakirjalikkust vene kogukonna suhtes Eestis, lugedes arutlusi sellest, mis ja kuidas saab olema „parem“ venelaste jaoks, peale paljusid mitteadekvaatseid „otsuseid“ minu seni veel etnilises riigis, tulin ma otsusele luua see veebileht.

Idee luua veebileht sai küpseks pikkamööda, vastavalt Eesti poliitikute uutele väljaastumistele, kus vene elanikkond Eestis on asetatud erandlikult objekti rolli ja kes ka seda teemat ei arutaks, on igal ühel juba selge, kuidas on venelastel parem elada. Sellel veebilehel hakatakse avaldama Eestis vene kogukonna esindajate ja teiste kainelt mõtlevate inimeste arvamusi ja mõtteid, mis minu arvamuse kohaselt, ühelt poolt tähistavad vene kogukonna tõsiseid huve ja teiselt poolt viivad võrdõiguslikkuseni meie ühises riigis.

Kõik lugejad on teretulnud meie veebilehele venetuum.info! Loodame, et käesolev sait aitab nii Teil kui meil leida mõttekaaslasi, ning võimaldab jõuda koos uute sisuliste arutlusteni.

Veebilehel sooviksin koguda arvamusi ja rääkida vene kogukonna vajadusest ja huvidest Eestimaal kodanikuühiskonna prisma läbi. Saidil ilmuvad artiklid kus räägitakse kas vene kogukonna problemaatikast või/ja kodanikuühiskonna ehitamisest Eestimaal. Üheks tingimuseks on see, et vene kogukonda käsitletakse siin subjektina, mitte objektina. Toimetus võtab vastu artikleid, mis rahuldavad ülaltoodud tingimustele.

Praegu on Teil võimalik lugeda artikleid vene koolide, kodakondsuse, Eesti 20nda sajandi ajaloo, või isegi Venemaa presidendi valimiste problemaatikast, ja palju muud.

Minu soovitus kõigile inimestele, kes tunduvad vastutuse Eestimaa tuleviku eest - vaadake meie kodumaale eestivenelaste prillide läbi! Milleks jätkata elamist fantaasiamailmaas, kui nüüd saab ka venetuum.info'st lugeda!

Lugupidamisega,
Andrei Lobov
Toimetaja
venetuum.info - Vene vaade Eestmaale



Поделитесь своим мнением


Зарегистрироваться или войти. Войти через


 
a
ПОЛЕЗНЫЙ ПОРТАЛ О ТУРИЗМЕ
Фонд Русский мир