This option will reset the home page of this site. It will restore any closed widgets or categories.

Reset
Новости, факты, комментарии...
16.12.2011 21:55:01 Vene Kool Eestis: Avalik pöördumine hr. Aaviksoole (0)
Печать  
Послать другу  
Комментарии  


KüsimusLugupeetud härra Aaviksoo,

Hiljutises Teie avalduses Te lubasite  endale teha märkust, et kogutavad allkirjad on „halva informeerituse”  tagajärg . Kui Te pöörate tähelepanu allkirjade lehele, siis on sellel viited meie riigi Põhiseaduse artiklitele.  Kas meie Põhiseadus on eksimuste allikaks?

Loodame, et kokkuvõtteks tuleb Eesti sellega toime ja riigivõimu kandja, rahva huvid, (EV Põhiseaduse Artikkel 1), saavad olema arvesse võetud. Me juhime Teie tähelepanu sellele, et allkirju andsid mitte  ainult venekeelne elanikkond meie riigis, vaid ka eestlased, mis tõestab seda, et nii vene keelt kui ka eesti keelt kõnelevad allkirja andnud isikud on selles küsimuses informeeritud. „Üheks argumendiks, mida esitasid  eesti keelt kõnelevad allakirjutanud, võib sõnastada selliselt: „täna rikutakse teie õigusi, homme hakatakse rikkuma meie õigusi”.

Veel enam, me oleme veendunud, et allakirjutanud  inimesed on teatud määral või isegi enam teadlikumad oma konstitutsioonilistest õigustest  ja situatsioonidest, kui mitmed ametnikud,  kuna juttu on nende laste tulevikust ja vene kogukonnast Eestis.

Juba 13000 inimest on andnud oma allkirjad ( ja neid tuleb veel juurde) neile küllalt arusaadavale  küsimusele – oma emakeele kultuurialuste säilitamise  taotlemisel, oma lastele vene õppekeele säilitamisel koolides. Mis põhjusel Te arvate, et inimesed on halvasti informeeritud  oma emakeele väärtustest?

Juhime  Teie tähelepanu sellele, et ainult mõned Riigikogu liikmed said viimastel valimistel üle 13000 hääle.  (Näiteks, 2011 aasta Riigikogu valimistel saite Teie, hr minister, 4 korda vähem hääli (3484)).  Kui 13000 inimese arvamus ühest küsimusest – meie riigi Põhiseaduse ja nende emakeele väärtusest Te tõlgendate, kui halba informeeritust, siis peaks Teie avaldusest järeldama, et Riigikogu saadikud on valitud veel halvema informeerituse alusel?

Härra minister, kui Te teete avalduse, et suur hulk inimesi on halvasti informeeritud neile nii olulises küsimuses, kui emakeele eksisteerimises  ja arengus ning on vastu Teie poolt pakutavatele  niinimetatud „reformidele” – millised, kui rääkida sisuliselt, ei ole kooskõlas Põhikooli- ja gümnaasiumiseadusega, millises on ära toodud emakeele õppekeeleks  kinnitamise protseduurid koolides – siis tähendab see ainult seda, et Te tunnistate, et  Teie  poolt juhitav  ministeerium töötab rahvaga halvasti ning ei arvesta selle huve.

Lugupidamisega
Oleg Nazmutdinov
Juhatuse esimees

Aleksandr Tarakanov
Vastutav sekretär

MTÜ Vene Kool Eestis
e-post:
russovet24@gmail.com.
web: www.venekool.eu.



Поделитесь своим мнением


Зарегистрироваться или войти. Войти через


 
a
ПОЛЕЗНЫЙ ПОРТАЛ О ТУРИЗМЕ
Фонд Русский мир