This option will reset the home page of this site. It will restore any closed widgets or categories.

Reset
Новости, факты, комментарии...
08.01.2015 16:09:08 EP saadiku Yana Toomi noorte esseekonkurss teemal «XXI sajand. Mida kirjutavad Eesti venelastest tuleviku ajaloolased?» (1)
Печать  
Послать другу  
Комментарии  


Yana ToomEuroopa Parlamendi liikme Yana Toomi Eesti büroo koostöös Euroopa Parlamendi ALDE fraktsiooniga kuulutab välja noorte esseekonkurssi teemal «XXI sajand. Mida kirjutavad Eesti venelastest tuleviku ajaloolased?»

“Me ei taha ette anda rangeid raame, kuid tahaksime saada vastuse küsimusele, millisena näevad Eestis elavad noored inimesed venekeelse kogukonna rolli meie riigi uusimas ajaloos – ajaloolase vaatevinklist, kes elab meist sada aastat hiljem,“ selgitab konkursi ülesande püstitust Toom.

„Eestimaa venekeelne diasporaa hõlmab ligi nelisada tuhat inimest. Meist räägitakse igasuguseid asju. Et me oleme lojaalsed kodanikud. Ja viies kolonn. Et vaja on „integreerida mitte-eestlased Eesti ühiskonda”. Jätta rahule. Viia koolid üle eesti keelele. Peatada üleminek. Et Venemaa on meie jaoks lähedasem ja mõistetavam kui Saaremaa. Et Venemaa ei puutu meisse, sest me oleme eurooplased. Et me magame ja näeme und sellest, kuidas sõita ära läände. Et me ei lähe siit kusagile, sest et siin on meie kodumaa, teist kodumaad meil pole. Aga veel esitatakse küsimus, kelle poolel me sõdima hakkame, kui... Ja, õigupoolest, kui – mida?“ küsib Toom noortelt, pakkudes võimalust avaldada oma arvamusi essee konkursil.

Tegemist on noortele mõeldud esseekonkursiga, millel kutsutakse osalema eeskätt kutsekoolide õpilasi, gümnasiste ja üliõpilasi, aga ka nende eakaaslasi. Tööd palume saata meiliaadressil: yana.toom-office@europarl.europa.eu kuni 20. jaanuarini 2015. aastal.

Žüriisse kuuluvad kirjanik Kaur Kender, ajakirjanik Sergei Stepanov,  kirjanik Kalle Käsper, ajaloolane Sergei Stadnikov ja Tartu Ülikooli õppejõud Valeria Jakobson.

Täpsemat infot konkursi kohta saab Euroopa Parlamendi liikme Yana Toomi veebilehel www.yanatoom.ee

Konkursi tulemused avalikustatakse 7. veebruaril Narvas, konverentsil „Ida-Virumaa – Euroopa väravad”. Seal loetakse ka avalikult ette parimad esseed.

Kolm võitjat sõidavad veel enne kooliaasta lõppu Brüsselisse, parima essee autor saab auhinnaks iPad-i.

RUS: Конкурс от депутата ЕП Яны Тоом: «XXI век. Что напишут о русских Эстонии историки будущего?»



Поделитесь своим мнением


Зарегистрироваться или войти. Войти через


 
a
ПОЛЕЗНЫЙ ПОРТАЛ О ТУРИЗМЕ
Фонд Русский мир