This option will reset the home page of this site. It will restore any closed widgets or categories.

Reset
Новости, факты, комментарии...
05.09.2014 10:29:38 Klubis Impressum esineb vene politoloog Vladimir Žarihhin (0)
Печать  
Послать другу  
Комментарии  


Klubis Impressum esineb vene politoloog Vladimir ŽarihhinSeptembrikohtumine meediaklubis Impressum on pühendatud praegu aktuaalsele teemale: „Euroopa ja Euraasia liidud: partnerid või vastased?“. Klubi kutsus üritusel osalema tuntud vene politoloogi Vladimir Žarihhini, kes on üle 20 aatsa uurinud majandusliku ja poliitilise integratsiooni teemat nii postsovetlikes kui ka Euroopa riikides.

Juhtus nii, et leping Euraasia Majandusliidu (EAML) moodustamise kohta kirjutati alla neil päevil, kui Ukraina poliitiline kriis hakkas kasvama kodusõjaks. Tekib küsimus, kas need kaks sündmust on seotud. Kahtlemata on. Ukrainat lõhestavad kaks erisuunalist jõudu. Üks osa riigist kibeleb Euroopasse, eeldades, et partnerlus Euroopa Liiduga toob neile heaolu, korruptsioonist ja oligrahide küünilisest poliitikast puhastumise. Teine osa ei taha puruks rebida majanduslikke sidemeid Venemaa, Valgevene ja Kasahstaniga. Kokkuvõttes kasvas klassikaline huvide konflikt üle kodanike võimsaks, nüüd juba sõjaliseks vastasseisuks veel üsna hiljuti ühtses Ukrainas.

Milline võiks siis olla Ukraina kriisist väljapääas? Kas Euroopa Liidu ja EAMLi liidrid oskavad leida retsepti vaenulike poolte lepitamiseks? Mida tuleks Ukraina konfliktist õppida? Lõpuks, kuidas hakkavad nende kahe liidu – Euroopa ja Euraasia – suhted tulevikus kujunema? Korraldajad loodavad, et kohtumise käigus arutatakse need ta muud aktuaalsed tänapäevaste integratsiooniprotsesside küsimused põhjalikult läbi. Sealhulgas ka niisugune Baltimaade jaoks valus teema nagu vastastikused majandussanktsioonid Venemaaga.

Klubi Impressum külalisel on politoloogi kohta mõneti ebaharilik elulugu. Ta on sündinud 1948. aastal Kroonlinnas, kõrghariduse omandas Moskva Mendelejevi-nim keemia-tehnoloogia instituudis, mille lõpetas 1972. aastal. Pärast seda aga omandas ta veel teise kõrghariduse Moskva insenerfüüsika instituudis (MIFI). Ta töötas üle 15 aasta teadurina Üleliidulises anorgaaniliste materjalide teadusliku uurimise instituudis. Tehnikateaduste kandidaat. 1980. aastate teisel poolel läks perestoroika lainel aktiivsesse poliitikasse. 1991. aastast töötab ametlikult mitmetes politoloogiakeskustes, sealhulgas fondis Poliitika, mille moodustasid sellised tuntud inimesed nagu Vjatšeslav Nikonov, Georgi Satarov ja Andranik Migranjan. Vladimir Žarihhin on särav publitsist, paljude analüütiliste ja publitsistlike artiklite autor erinevates meediaväljaannetes.

Avalik kohtumine politoloog Vladimir Žarihhiniga toimub 19. septembril kell 18 hotelli Meriton Grand Conference & SPA konverentsisaalis. Üritus on tasuta, osaleda soovijad peavad end eelnevalt registreerima e-posti aadressil info@impressum-club.eu.

Kohtumisele on oodatud ajakirjanikud, poliitikud, ühiskonna- ja majandustegelased, ühiskondlike organistatsioonide esindajad ning kõik teised, keda kohtumise teema külmaks ei jäta.

Avalikust kohtumisest osavõtjad saavad Vladimir Žarihhinile küsimusi: http://www.impressum-club.eu/index.php?page=esitage-kysimus

RUS: Российский политолог Владимир Жарихин расскажет в Таллине о ЕС и ЕАЭС в зеркале геополитики



Поделитесь своим мнением


Зарегистрироваться или войти. Войти через


 
a
ПОЛЕЗНЫЙ ПОРТАЛ О ТУРИЗМЕ
Фонд Русский мир