This option will reset the home page of this site. It will restore any closed widgets or categories.

Reset
Новости, факты, комментарии...
17.07.2014 15:27:27 Klubis Impressum tuleb juttu XXI sajandi infosõdadest (0)
Печать  
Послать другу  
Комментарии  


Seekord on klubi külaliseks Venemaa tuntud rahvusvaheline ajakirjanik Aleksandr Gurnov.Seekord on klubi külaliseks Venemaa tuntud rahvusvaheline ajakirjanik Aleksandr Gurnov. Tööalase hõivatuse tõttu saab ta läbi viia ainult ühe avaliku kohtumise Tallinnas. Kohtumise teema on „Infosõdade kangelased ja ohvrid“.

Seda, kui aktuaalne see teema on, teavad meist paljud. Võtame kasvõi dramaatilised sündmused Ukrainas. Eri infoallikad, nagu teada, võivad ühtesid ja samu fakte diametraalselt vastupidiselt tõlgendada. Seejuures informatsioon, mida on eluga riskides kogutud lahingutegevuse tsoonis, ei jõua kaugeltki alati maailma avalikkuseni. See-eest Lääne juhtivate CNNi tüüpi telekanalite kommentaarid nagu ka odioosse Jen Psaki sarnaste ametiisikute hinnangud konfliktidele sageli moonutavad reaalset pilti, luues globaalses mastaabis uudiste fooni, mis on kasulik teatud poliitikutele või riikidele.

Miks see nii on? Kuidas vahet teha, millistes meediaväljaannetes räägitakse jooksvate sündmuste kohta tõtt, millistes aga avalikult valetatakse? Kus lõpeb professionaalne ajakirjandus ja kust algab avalik propaganda? Kuidas meedias luuakse „demokraatia vaenlaste“ ja „vabaduse eest võitlejate“ kujud? Kellele on kasulik praegune Venemaa ja Lääne ideoloogiline vastasseis? Neid ja muid aktuaalseid küsimusi on kavas arutada klubis Impressum toimuval kohtumisel.

Aleksandr Gurnov on kõrgest klassist professionaal, laialt informeeritud ja suurte analüütiku kogemustega inimene. Pärast Moskva Riikliku Rahvusvaheliste Suhete Instituudi lõpetamist töötas ta koos Vladimir Pozneri ja Vladislav Listjeviga toonase üleliidulise raadio peatoimetuses USA ja Kanada heaks, programmides Vremja ja Vesti, juhtis Londonis VGTRK bürood, oli telekanalis Rossija Meždunarodnaja Panorama saatejuht. Praegu juhib ta oma isiklikku programmi telekanalis Russia Today, mis on suunatud rahvusvahelisele auditooriumile ja edastab saateid inglise, hispaania ja araabia keeles. Peale selle juhib ta ühiskondliku organisatsiooni Mediasojuz rahvusvaheliste teleajakirjanike gildi.

Klubi Impressum külaline põlvneb vene intelligentide suguvõsast. Tema vanavanaisa oli suur vene ajaloolane N. Kostomarov, vanaisa Rostovski kremli muuseumi varahoidja, tuntud kunstnik I. Šljakov. Isa Boriss Gurnov, tuntud nõukogude rahvusvaheline ajakirjanik, oli Komsomolskaja Pravda erikorrespondent Suurbritannias, Prantsusmaal, SDVs ja Itaalias. Neil asjaoludel läks Aleksandr kooli Londonis, õpingud lõpetas aga juba Moskvas inglise erikoolis. Ta valdab mitmeid keeli – prantsuse, inglise ja isegi amhari keelt (Etioopia riigikeel).

Avalik kohtumine Aleksandr Gurnoviga toimub 28. juulil kell 18 hotelli Radisson Blu Hotel Olümpia (endine Olümpia) konverentsikeskuses (2. korrus).

Üritusele on oodatud ajakirjanikud, politoloogid, ajaloolased, kõrgkoolide õppejõud ja üliõpilased, avaliku elu tegelased. Kohtumisele pääseb tasuta, osaleda soovijad peavad end kindlasti eelnevalt registreerima e-posti aadressil info@impressum-club.eu.

Külalisele saab küsimusi esitada klubi Impressum kodulehel www.impressum-club.eu.



Поделитесь своим мнением


Зарегистрироваться или войти. Войти через


 
a
ПОЛЕЗНЫЙ ПОРТАЛ О ТУРИЗМЕ
Фонд Русский мир