This option will reset the home page of this site. It will restore any closed widgets or categories.

Reset
Новости, факты, комментарии...
16.03.2012 13:07:04 Repliik: Tervitus Johann Straussilt, või „Tere, ma tervitan teid!“ (0)
Печать  
Послать другу  
Комментарии  


Autor: Margarita Kornõševa.

Margarita Kornõševa„Vaata kui tubli! Vaata aga, rääkis vene keeles!“ Nii pahvatas minu kõrval istunud daam, kui legendaarse Viini Johann Straussi orkestri dirigent tervitas pealtvaatajaid pealinna „Nokia“ kontserdimajas toimunud kontsedil.

Johann Straussi orkestri dirigent luges alguses paberilt ette eestikeelse tervituse, seejärel aga tervitas pealtvaatajaid vene keeles, seda aga ilma paberilt ettelugemiseta. Pärast tervitust järgnesid kaunid sõnad Venemaast, Pavlovskist, kus maailmakuulus helilooja Johann Strauss juhatas orkestrit, komponeeris ning armus vene neidu Olga Smirnitskajasse...

Me oleme võõrdunud kultuurse Euroopa normaalsest suhtlemisest. Me ei ole suutelised endale isegi ette kujutada, et eesti näitleja võtaks kätte ja tervitaks pealtvaatajaid venekeelse tervitusega. Kuid kohaliku elu reaaliaid arvestades võiks selline asi siiski kõne alla tulla.

Muide, Viini kesklinnas asub nõukogude sõjameeste auks püstitatud mälestusmärk, mis on pühendatud neile sõduritele, kes vabastasid Austria ja ta pealinna Viini natsismiikkest. Mälestusmärk püstitati 1945.aasta augustis. Ja midagi hullu pole juhtunud – Viin seisab seniajani püsti.

Meil aga soditi eile Pronkssõdurit kriidiga.

venetuum.info

Venetuum.info: Vene vaade Eestimaale.

Täna, 12/3/2012, avatakse veebileht venetuum.info. See on unikaalne infolallikas, mis pakub vaadet Eestimaale mis on Teie omast tõenäoliselt erinev, ja selle lugemiseks piisab vaid eesti keele oskust.

Jälgides jätkuvat silmakirjalikkust vene kogukonna suhtes Eestis, lugedes arutlusi sellest, mis ja kuidas saab olema „parem“ venelaste jaoks, peale paljusid mitteadekvaatseid „otsuseid“ minu seni veel etnilises riigis, tulin ma otsusele luua see veebileht.

Idee luua veebileht sai küpseks pikkamööda, vastavalt Eesti poliitikute uutele väljaastumistele, kus vene elanikkond Eestis on asetatud erandlikult objekti rolli ja kes ka seda teemat ei arutaks, on igal ühel juba selge, kuidas on venelastel parem elada. Sellel veebilehel hakatakse avaldama Eestis vene kogukonna esindajate ja teiste kainelt mõtlevate inimeste arvamusi ja mõtteid, mis minu arvamuse kohaselt, ühelt poolt tähistavad vene kogukonna tõsiseid huve ja teiselt poolt viivad võrdõiguslikkuseni meie ühises riigis.

Kõik lugejad on teretulnud meie veebilehele venetuum.info! Loodame, et käesolev sait aitab nii Teil kui meil leida mõttekaaslasi, ning võimaldab jõuda koos uute sisuliste arutlusteni.

Veebilehel sooviksin koguda arvamusi ja rääkida vene kogukonna vajadusest ja huvidest Eestimaal kodanikuühiskonna prisma läbi. Saidil ilmuvad artiklid kus räägitakse kas vene kogukonna problemaatikast või/ja kodanikuühiskonna ehitamisest Eestimaal. Üheks tingimuseks on see, et vene kogukonda käsitletakse siin subjektina, mitte objektina. Toimetus võtab vastu artikleid, mis rahuldavad ülaltoodud tingimustele.

Praegu on Teil võimalik lugeda artikleid vene koolide, kodakondsuse, Eesti 20nda sajandi ajaloo, või isegi Venemaa presidendi valimiste problemaatikast, ja palju muud.

Minu soovitus kõigile inimestele, kes tunduvad vastutuse Eestimaa tuleviku eest - vaadake meie kodumaale eestivenelaste prillide läbi! Milleks jätkata elamist fantaasiamailmaas, kui nüüd saab ka venetuum.info'st lugeda!

Lugupidamisega,
Andrei Lobov
Toimetaja
venetuum.info - Vene vaade Eestmaale



Поделитесь своим мнением


Зарегистрироваться или войти. Войти через


 
a
ПОЛЕЗНЫЙ ПОРТАЛ О ТУРИЗМЕ
Фонд Русский мир