Miloslav RansdorfAprillis tuleb rahvusvahelisele meediaklubile Impressum külla Miloslav Ransdorf – tuntud tšehhi intellektuaal, demokraatlike vaadete ja kindlate põhimõtetetega inimene. Avaliku arutelu teema on „Euroopalikest vabadustest, demokraatiast ja bürokraatiast“.

Miloslav Ransdorf on entsüklopeediliselt haritud inimene. Ta on sündinud 1953. aastal, lõpetas 1977. aastal Praha Karli ülikooli ajaloo ja filosoofia erialal. 1982. aastal kaitses doktoriväitekirja, mille uurimisobjektiks olid vararenessanssi ja reformatsiooni poliitilised teooriad. Miloslav Ransdorf on unikaalne polüglott, ta valdab 15 võõrkeelt, sh inglise, saksa, prantsuse, itaalia, hispaania, vene, ladina, jidiši keelt. Tallinnas esineb ta vene keeles.

Poliitikasse tuli Miloslav Randsdorf aktiivselt 1989. aasta sametrevolutsiooni ajal, töötades toona Tšehhoslovakkia teaduste akadeemia prognoosiinstituudis. Kommunistliku partei liikmena võttis ta aktiivselt osa selle refrormimisest, oli kodanike foorumi liige, võitles laialdaste programmiliste muudatuste eest partei töös. Oma vasakpoolsetest vaadetest pole ta loobunud tänini, olles Tšehhi ja Moraavia kommunistliku partei üks liidreid.

Truudus oma ideaalidele ja põhimõtetele on mänginud ilmselt olulist osa selles, et Miloslav Ransdorf on mitu korda valitud Tšehhi Vabariigi Esindajatekoja liikmeks. 2004. aastast alates on ta olnud Europarlamendi saadik. Europarlamendis on on Miloslav Ransdorfil palju ühiskondlikke kohustusi. Ta on tööstuse, teadusuuringute ja energeetikakomisjoni (ITRE) aseesimees, EEFi asepresident ning kuulub ELi-Ukraina parlamentaarse koostöökomisjoni koosseisu.

Rikkaliku elu- ja poliitikakogemusega Miloslav Ransdorf, kes pooldab veendunult euroopalike vabaduste ja demokraatia arengut, on valmis tallinlastega arutlema väga paljude küsimuste üle, mis puudutavad nii Euroopa Liitu kui ka tänapäeva Eestit. Külalisele saab eelnevalt küsimusi esitada klubi Impressum veebilehel www.impressum-club.eu.

Kohtumine Miloslav Ransdorfiga toimub 20. aprillil kell 18 Tallinnas hotelli Euroopa (Paadi tn 5, Tallinna reisisadama piirkonnas, Norde Centrumi kõrval) konverentsisaalis. Oodatud on ajakirjanikud, politoloogid, poliitikud, majandus- ja ühiskonnategelased, kodanikuühenduste esindajad. Osavõtusoovist tuleb teatada e-posti aadressil info@impressum-club.eu.

Esitage oma küsimus: http://www.impressum-club.eu/index.php?page=esitage-kysimus

RUS: Чешский депутат Европарламента расскажет в Таллине «О европейских свободах, демократии и бюрократии»