Klubis Impressum esineb saksa politoloog Peter SchulzeRahvusvaheline meediaklubi Impressum jätkab temaatiliste diskussioonide seeriat, mis käsitleb tänapäeva Euroopa elu Ukraina konflikti ning Euroopa riikide ja Venemaa suhete halvenemise tingimustes.

Viimastel kuudel on Tallinnas käinud juba Dimitri de Kochko Prantsusmaalt ja Giulietto Chiesa Itaaliast, kes mõlemad puudutasid oma esinemistes seda aktuaalset teemat. Ja kuigi mõned Eesti poliitilised jõud püüavad kõigest väest takistada meediaklubi Impressum tegevust avalikus sfääris, millest annab selget tunnistust detsembrikuus puhkenud skandaali tõttu ärajäänud kohtumine Giulietto Chiesaga, jätkab Impressum oma missiooni.

Nüüd tulebki Tallinna järjekordne klubi külaline Euroopast. See on autoriteetne saksa politoloog, Göttingeni ülikooli professor Peter Schulze. Tallinnas toimuva avaliku kohtmise teema on „Euroopalikud väärtused ja Ukraina kriis“.

Peter Schulze on palju aastaid uurinud Euroopa riikide ja Venemaa vastastikuseid suhteid, ta on Saksa-Vene foorumi liige Berliinis. Ta sai mitmekülgse politoloogilise hariduse, õppides Berliini vabas ülikoolis, Londoni majanduskoolis ja USA Stanfordi ülikoolis. Doktori väitekiri, mille Peter Schulze kaitses Berliini vabas ülikoolis (1974), oli pühendatud võimu tehnoloogiale sõjaeelses Nõukogude Liidus ja selle nimetus oli „Võim ja sotsiaalsed klassid stalinlikus Nõukogude Liidus“.

Peter Schulze on õpetanud ja tegelenud politoloogilise uurimistööga paljudes maailma ülikoolides: Saksamaal Oldenburgi, Marburgi ja Göttingeni ülikoolis, USA Marylandi ja Stanfordi ülikoolis (Berliini filiaalides); Venemaal Rostovi riiklikus ülikoolis. Ta on Saksamaa Wismari ülikooli konsultatsiooninõukogu liige, rahvusvahelise liberaalse poliitika instituudi juhatuse liige Viinis, Saksa-Vene foorumi liige Berliinis.

Oma teadus- ja uurimistegevusega seoses on Peter Schulze palju aastaid teinud koostööd Saksamaa Friedrich Eberti fondiga. See fond asutati 1925. aastal esimese demokraatlikult valitud presidendi, sotsiaaldemokraadi Friedrich Eberti pärandina. 1933. aastal keelustasid natsistid fondi tegevuse ning see taasasutati alles 1947. aastal. Fondi peamised tegevussuunad on: hariduse kaudu demokraatia arendamine, dialoogi ja vastastikuse mõistmise jaluleseadmine kõigi maailma riikide vahel, andekate üliõpilaste toetamine, teadusuuringud ühiskonna ajaloo, majanduspoliitika, töö- ja sotsiaalsete suhete vallas.

Friedrich Eberti fondi tegevust toetab Saksa riik. Fondi peakontorid asuvad Bonnis ja Berliinis. Bonnis on fondi raamatukogusse kogutud üle 650 000 raamatu. Eberti fondi „Sotsiaaldemokraatia arhiivis“ on maailma suurim kollektsioon Euroopa töölisliikumise ajalugu käsitlevatest materjalidest. Fondil on üle 100 esinduse maailma eri riikides. Peter Schulze juhtis omal ajal Friedrich Eberti fondi esindusi Londonis ja Moskvas.

Ürituse korraldajad loodavad, et külalise suur teadus- ja uurimistöö kogemus võimalab tal ausalt ja objektiivselt rääkida sellest, kuidas praegune Ukraina kriis on mõjutanud Euroopa ühiskonna ja selle poliitilise eliidi meeleolusid.

Kohtumine Peter Schulzega toimub 26. veebruaril kell 17 Tallinnas. Oodatud on ajakirjanikud, politoloogid, poliitikud, majandusinimesed, ühiskonnategelased, kodanikuühiskonna esindajad. Üritus toimub võrdlemisi väikeses ruumis, mis ei mahuta rohkem kui 70 inimest. Osavõtusoovist tuleb teatada e-posti aadressil info@impressum-club.eu.

Klubi Impressum vaatab sooviavaldused hoolikalt läbi ja annab osalejate nimekirja kantud inimestele teada koha, kus avalik kohtumine aset leiab.

Neile, kes klubi Imprssum veebruarikohtumisel osaleda ei saa, tehakse sellest täielik videosalvestis, mis mõne aja pärast riputatakse klubi Impressum veebilehele http://www.impressum-club.eu/.

Te saate Peter Schulzele klubi kodulehel eelnevalt küsimusi esitada. Esitage oma küsimus: http://www.impressum-club.eu/index.php?page=esitage-kysimus