Mõned päevad tagasi ilmus välismeedias uudis sellest, et ühes Eesti majas on surnud vingugaasimürgitusse Briti kodanik Philip Townsend koos oma naise MaryAnne-ga.  Uudist tsiteeris ka Eesti ajakirjandus, millele oli küsitud politsei kommentaar ja politsei teatas, et asjas pole midagi kahtlast ja et juhtunu täpset asukohta ei avaldata.

Tänane Briti ajaleht Daily Mail kirjutab, viidates Eesti politseilt saadud infole, et õnnetus toimus metsamajas kolme miili (umbes 5 kilomeetri) kaugusel Valga linnast. Artiklis on öeldud, et Philip Townsend oli edukas ärimees, kes töötas alates 2010. aastast Vene investeerimisfirmas Enza Capital telekomi-ala analüütikuna. Õnnetuse põhjustajaks oli elektrigeneraator.

Artiklis on öeldud, et Townsend kasutas muu hulgas tiitlit Baron Townsend of Rathmore, et talle kuulub 16. sajandist pärit mõisahoone Norfolkis ja korter prestiižses Kensingtoni linnaosas Londonis.

townsend

Daily Mail kirjutab ka sellest, et neli aastat tagasi kadus oma Läti villas üks teine Briti päritolu kodanik, kes oli seotud Vene telekomiäriga ja et Townsendist jäävad orvuks 17-aastane poeg Edmund ja 15-aastane tütar Octavia. Townsend, kes varem töötas Londonis, oli veetnud tavaliselt nädala Moskvas enne kui pöördus tagasi oma koju Norfolkis. Ta oli Eestis surnud ühes mahajäetud laudas, mille ta olevat möödunud aastal ostnud ja korda teinud.

Surnukehad oli avastanud töömees, kes saabus 24. veebruari hommikul ja leidis naise välisukse juurest ning mehe elektrigeneraatori lähedalt. Ajalehe allikaks on 70-aastane Rein Räppo, kes on Townsendide ainus lähim naaber Taheva vallas ja kes oli Townsendi sõidutanud Vene piirilt maamajja 22. veebruaril. Proua Townsend tuli Inglismaalt järgmisel päeval. Räppo rääkis lehele, et 23. veebruari õhtul oli inglastele tulnud külla üks sõber, kelle ta arvas olevat mehe, kes maja renoveeris. Kui ajalehe reporter maja külastas, oli see täpselt samas olukorras nagu siis, kui leiti surnukehad. Läbi akna oli näha laual avatud pudel punast veini, üks klaas tühjaks joodud, teine poolik. Laual oli ka paar lugemisprille, käekott, nahkkindad, kompass, välgumihkel ja raamat pealkirjaga Estonia: Cultural Tourism.

Ajalehele öeldi ühest teisest investeerimisfirmast Renaissance Capital, et pole kunagi kuuldud sellisest firmast nagu Enza Capital.